2010

Το 2010, το p_public ήταν μέρος μιας σειράς διεθνών συναντήσεων νέων δημιουργών και επαγγελματιών, του ΖΑ-interaction. Από τα τέλη του 2007, οι εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας την αντίστροφη σειρά της αλφαβήτου, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, συνδεδεμένο με το εκάστοτε γράμμα.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων, η 11η «αλληλεπίδραση» πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, στις 19 και 20 Ιουνίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δημόσιες ομιλίες και παρουσιάσεις από ομάδες νέων, τοπικών και διεθνών αρχιτεκτόνων και επαγγελματιών, με στόχο να μελετήσουν τις συνθήκες του ανοιχτού χώρου, μαθαίνοντας από μια συλλογή εμπειριών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάπτυξη στρατηγικών οραμάτων και συζητήσεων μεταξύ των κατοίκων των Χανίων.

Οι ομιλίες στο Κ.Α.Μ. συμπληρώθηκαν από γεγονότα και πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την πόλη, το τετραήμερο 18-21 Ιουνίου, μέρος των οποίων ήταν και η ένταξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (21 Ιουνίου).

 

/Πρόγραμμα διαλέξεων

/Πρόγραμμα δρώμενων