ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα p_public συστάθηκε το 2010 από νέους αρχιτέκτονες. Είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το πνεύμα λειτουργίας της οποίας, είναι αμιγώς εθελοντικό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούν όλα τα μέλη της ομάδας και οι συμμετέχοντες στις δράσεις της. Η ομάδα είναι ανοιχτή και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά.

Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, διοργανώνει μια φορά ετησίως το πολυήμερο φεστιβάλ “p_public”, το οποίο περιλαβάνει το συνέδριο νέων επιστημόνων και τη διεξαγωγή δρώμενων σε δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων.

Κύριοι στόχοι της ομάδας είναι η ενεργοποίηση αναξιοποίητων ή/και εγκαταλελειμμένων δημόσιων χώρων και η αλλαγή της μόνιμης ή/και δεδομένης χρήσης εκείνων που λειτουργούν, αλλά και της αντίληψης των χρηστών τους. Παραδείγματα και μέθοδοι επίτευξης των προαναφερόμενων στόχων παρουσιάζονται και συζητούνται στις διαλέξεις, αλλά και γίνονται πράξη μέσα από τα δρώμενα και τις εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την πόλη των Χανίων.

Kατά τη διάρκεια του έτους, η ομάδα ενδέχεται να πραγματοποιήσει παράλληλες δράσεις, εκτός του καθιερωμένου φεστιβάλ. Κάθε δραστηριότητα της ομάδας είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.
Η ομάδα στοχεύει στη συνεργασία με άλλες ομάδες και συλλογικότητες, δημιουργώντας μόνιμες ή/και προσωρινές επεμβάσεις στους δημόσιους χώρους της πόλης. Μπορεί επίσης να απευθύνει και να δέχεται προσκλήσεις συνεργασίας από και προς τους φορείς της πόλης, όπως για παράδειγμα την Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΔΚ, κ.ά., καθώς και άλλων εθελοντικών ομάδων, ακόμα και εκτός Χανίων. Η ομάδα δεν διοργανώνει εκ μέρους κανενός άλλου φορέα, δημόσιου ή μη, εκδηλώσεις.

Η ομάδα p_public συμμετείχε με παρουσιάσεις και διοργανώσεις δρώμενων σε διάφορες εκδηλώσεις.
Δείτε μερικές παρακάτω:

 

/pecha kucha night heraklion vol.3

/εσπερίδα celebrating public space

/art transforming urban spaces project