ΠαίΖω στο Δημόσιο Χώρο

Φεστιβάλ  “p_public 2016”

 

Το φετινό φεστιβάλ “p_public 2016” που πραγματοποιήθηκε στις 4 & 5 Ιουνίου από την εθελοντική ομάδα p_public, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, περιλαμβάνοντας διαλέξεις στον χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεις σε ολόκληρη την πόλη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα “ΠαίΖω στο δημόσιο χώρο” αποδείχθηκε ένα εύστοχο ερέθισμα πάνω στο οποίο παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις και υλοποιήθηκαν δημιουργικές, γεμάτες ενέργεια, δράσεις. Η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και πάνω απ’όλα ενθουσιώδης.

Στο Κ.Α.Μ., αρχιτέκτονες και εκπαιδευτικοί μας έδειξαν τρόπους διαχείρισης και υλοποίησης δημόσιων χώρων για παιδιά, όπως είναι οι σχολικές αυλές και οι παιδικές χαρές, καθώς και παραδείγματα μετατροπής ήδη υφιστάμενων χώρων σε φιλικότερους, για όλους τους χρήστες. Επίσης, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μας έδειξαν το αξιόλογο έργο που κάνουν, έργο που συνεχάρηκαν όλοι, όπως και αντίστοιχοι υπάλληλοι άλλων Νομών της Ελλάδας.

Η παντελής απουσία στις διαλέξεις, εκπροσώπων από τη Δημοτική Αρχή -έστω και με αποστολή ενός έγγραφου χαιρετισμού- ήταν αισθητή, γεγονός το οποίο και συζητήθηκε. Ευελπιστούμε ότι σε επόμενα φεστιβάλ, θα αγκαλιάσουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις συζητήσεις. Εξάλλου, ο δημόσιος χώρος της πόλης μας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και ειδικά τους υπεύθυνους, οι οποίοι είναι και αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις διαχείρισής του.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη στήριξή τους την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον αντιπεριφερειάρχη κ.Σημαντηράκη Παναγιώτη, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/τΔΚ και τον πρόεδρό του κ.Κοπάση Λευτέρη, όλους τους χορηγούς μας, ειδικά τον κ. Βομβολάκη Γιώργο, τον κ. Κατσιφαράκη Μανώλη για την τεχνική υποστήριξη, τους εθελοντές μας και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

 

Η ομάδα διοργάνωσης

“p_public 2016”

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή, επικοινωνήστε με το: info@p-public.gr

 

*Παρακαλούμε πολύ, διαβάστε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στο φεστιβάλ, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τη διαμονή και τη μετακίνηση των συμμετεχόντων.